Raziskovalno delo

Raziskovalno delo

Izhodišče delovanja Inštituta za avtomatiko je raziskovalna dejavnost na širokem področju avtomatike v elektrotehniki. Končne cilje našega raziskovalnega dela lahko strnemo v naslednje točke:

  • Preko sodelovanja z gospodarstvom ustvariti dodano vrednost pri razvoju industrije. Laboratoriji Inštituta za avtomatiko vzdržujejo kontakte z večino slovenskih podjetij, ki so aktivna na področju avtomatike, prav tako pa sodelujemo z več tujimi podjetji. Projekti v sodelovanju z industrijo nam pomenijo velik izziv, saj lahko naše znanje implementiramo v realno okolje.
  • Preko projektov prenašati znanje in izkušnje ter hkrati spletati vezi s strokovnjaki iz našega področja doma in v tujini. Zaposleni na Inštitutu za avtomatiko sodelujemo v dveh programskih skupinah: "Telematika" in "Optični senzorji in napredni interaktivni vmesniki".
  • Preko pedagoškega dela prenašati z raziskovalnim delom pridobljeno znanje in širiti bazo strokovnega kadra in ga čim bolj učinkovito plasirati v gospodarstvo. Študentom omogočamo aktivno sodelovanje pri projektih. V ta namen objavljamo seznam študentskih projektov, preko katerih si lahko pridobijo potrebno znanje in izkušnje ter hkrati pripravijo material za izdelavo seminarskih ali diplomskih nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information