Domov
EnglishSlovensko
UM-FERIUM

Brezžična senzorska omrežja

Uporaba mikro-elektro-mehanskih sistemov (MEMS), brezžičnih komunikacij in digitalne elektronike omogoča razvoj cenovno ugodnih senzorskih enot (v nadaljevanju senzorji), sposobnih brezžičnega komuniciranja na krajših in zelo kratkih razdaljah.
Preberi več...
sar

Obdelava radarskih podatkov

Pri daljinskem zaznavanju se bomo osredotočili na obdelavo in generiranje radarskih slik oz. podatkov. Na tem področju se bodo razvijali novi algoritmi za pridobivanje fizikalnih parametrov iz radarskih slik z umetno odprtino, kot so vlažnost, dielektrične konstante površja Zemlje, slanost morij, ...
Preberi več...
rob

Robustno vodenje

Zaprto-zančno vodenje je osrednje področje avtomatizacije sistemov in temelji na negativni povratno zančni arhitekturi. Trenutni razvoj področja teorije zaprto-zančnega vodenja diktira nove smernice, ki temeljijo na sofisticiranih matematičnih pristopih analize ter sinteze.
Preberi več...

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information